Nieuwheidsonderzoek

Wanneer u wilt weten of uw uitvinding voor octrooiverlening in aanmerking komt, bestaat de mogelijkheid om een oriënterend nieuwheidsonderzoek uit te voeren. Een dergelijk onderzoek kan veelal binnen enkele dagen, soms nog dezelfde dag, worden uitgevoerd.

Het onderzoek wordt uitgevoerd in octrooidatabanken met publicaties van over de gehele wereld. Hoewel nooit kan worden gegarandeerd dat een oriënterend nieuwheidsonderzoek 100% volledig is, krijgt u er een goed en uitgebreid beeld mee van de "stand der techniek", dat wil zeggen van wat er op die dag bekend is op het gebied van uw uitvinding.

Een nieuwheidsonderzoek levert veel octrooipublicaties op, waardoor een uitvinder nieuwe ideeën krijgt om zijn eigen uitvinding verder te verfijnen! De kosten van een nieuwheidsonderzoek zijn daardoor vaak dezelfde dag alweer terugverdiend.

Ook is het mogelijk om specifiek na te gaan wat uw concurrenten doen. Een nieuwheidsonderzoek kan in dat geval zijn gericht op octrooiaanvragen van een bepaalde concurrent.

Nieuwheidsonderzoek bij Octrooibureau Novopatent

Adres

Top Tower, 6e verdieping
Busplein 36 
1315 KV Almere

036-5389307 
036-5389111 (fax) 
06-55800281

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Volg ons

Copyright 2011-2017